De Finale

By Sjoerd Geurtz

Na een bewogen jaar heb ik de “pen” weer eens opgepakt om mijn finale over de “zorg” in te zetten. In de afgelopen jaren heb ik mijn bevindingen opgetekend en realiseer mij nu dat ik er weinig mee opgeschoten door  opgedane ervaringen aan de orde te stellen. Ik ben tot een duidelijke conclusie gekomen dat het zorg geld inefficiënt gebruikt wordt en dat de beleidmakers hoofdzakelijk aan hun eigen portemonnee denken en dat de zorg hun een zorg is. Voorzitters van Raden van Bestuur  worden vervangen(lees ontslagen) en krijgen dan een vette oprotpremie mee terwijl managers dikke salarissen verdienen .

Velen van hen verdienen  boven de Balkenende norm en presteren daarbij ook nog eens onder de maat. Nu na 10 jaar dagelijkse ervaringen opgedaan sluit ik het boek “Verpleeghuis” en stel tevens vast dat ondanks alle goede voornemens de politiek ook te weinig grip heeft op geldverslindende managers(rekenmachines) in de zorg dat ten koste van mensen gaat die het zo hard nodig hebben, slecht beleid uitstippelen en de goed willende verzorgenden met de stopwatch bij het bed laten staan Hierdoor halen ze ook nog een het enthousiasme bij de medewerkers weg en beïnvloeden nadelig de werksfeer Het is dus niet zo vreemd dat er zoveel verloop is. Ik vrees dat het alleen maar slechter in de zorg gaat als er van bovenaf niet ingegrepen wordt Ik heb grote bewondering voor diegenen die zich wel geroepen voelen goede zorg te verlenen maar als het aan de leiding ligt kunnen we het vergeten Ik probeer het achter mij te laten maar betreur het  dat bewoners van verpleeghuizen aan dit soort toestanden is overgeleverd. Ik probeer nu niet meer voor het gelijk te gaan maar voor mijn geluk.

Einde van een naargeestige lange periode

 

1 Comment Leave a comment

 1. Beste Sjoerd.
  Wat ik in dit stukje van jou lees
  dat is helemaal waar, de zorg word verpest door locatie managers en door een voorzitter van de raad van bestuur, voor die mensen is er alleen maar [ik en nog eens ik] en daar zijn ze goed in. Die mensen hebben veel vezorgende het plezier in het werken verpest.Het is onvoorstelbaar maar ze komen er altijd goed mee weg.
  Daarom heb ik veel respect voor de verzorgende om onder dit wanbeleid hun werk goed te doen.
  Er is een groot verloop bij het personeel omdat er een klimaat van angst gemaakt is, dankzij de managers.
  Er worden ook veel fouten gemaakt door artsen door onkunde en lompheid en daar zijn de bewoners aan over geleverd.
  Ik heb dat zelf ondervonden tijdens het verblijf van mijn vrouw daar. Ook ik heb jaren lopen vechten tegen dat soort verschrikkelijke mensen. Ik ben de oprichter van het platform bewoners en familie dus ik weet goed waar ik over praat.
  Als ik aan managers denk dan voel ik nog steeds woede omdat ze nog steeds hun wanbeleid voeren.
  Maar ik heb nu rust gevonden en ik hoop dat dat bij jou ook zo gaat. Met groet,
  Wim Koerts.

Share your thoughts

Protected by WP Anti Spam